به گزارش سرویس بورس مشرق، روند نوسانی بازار سهام در سال گذشته در جریان معاملات سال ۱۴۰۰ ادامهدار است. شاخص حرکت نوسانی خود را ادامه میدهد و همچنان در یک روند نزولی در حال حرکت است.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند تعداد فاکتورهای زیادی در سال ۱۴۰۰ وجود دارد که در بازار سرمایه تاثیر میگذارند. قرارداد ۲۵ ساله با چین و جلسه ۵+۱ برای رسیدگی بازگشت احتمالی آمریکا به برجام عواملی هستند که در چند روز اخیر ایجاد شدند و طبیعتا در رفتارهای هیجانی موچود در بازار سهام تاثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید:
«قوی سیاه» از بازار سرمایه کوچ میکند؟
مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه درباره رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه گفت: با توجه به افزایش حجم عرضه در ماههای گذشته و ورود نقدینگی کم به بازار قدرت فروشندگان کاهش پیدا کرده است. با توجه به کاهش حجم معاملات در ابتدای معاملات سال ۱۴۰۰ میتوان گفت بازار در حالت رکود باقی مانده است و تحرکات زیادی در بازار دیده نمیشود.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با توجه به کاهش قذرت خرید سهامداران و ادامه روند خروج نقدینگی از بازار روند منفی در شاخص ادامهدار است. افزایش حجم عرضه در نمادهای بزرگی همچون وتجارت، وبصادر، خودرو و خساپا نشان میدهد که حقوقیها که در آخرین روزهای معاملات سال ۹۹ از بازار حمایتهایی میکردند، در حال حاضر حمایتی انجام نمیدهند.
بازار سهام در جریان معاملات امروز شاهد قفل بودن تعداد زیادی از نمادها در ضف فروش بود که این مساله نشان دهنده رفتارهای هیجانی در بازار و از طرفی کاهش ۹ هزار واحدی شاخص بورس نشان دهنده آن است که بازار همچنان نیاز به نقدینگی و بازگشت اعتماد دارد.
رضایتی با بیان اینکه الزام صندوقها برای ورود به بازار که با تزریق حدود ۹ هزار میلیارد تومان به بازار همراه بود، تا حدودی بازار را حرکت داد و توانست به بازار کمک کند، اما در حال حاضر همانطور که پیشبینی میشد آن حجم از نقدینگی برای بازار کافی نبود و پس از مدت کوتاهی روند تعادلی روند نزولی شاخص برگشت.
منبع:تجارتنیوز